Η Αλβανία «απειλή» για την Ελλάδα του Τσίπρα

Καθώς κάθονται ξελιγωμένοι στον πάγκο τους, οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Κοτζιάς, γευόμενοι τις διεθνείς «διακρίσεις» τους, τα «μπράβο» και τη «στήριξη» για ολοένα μεγαλύτερα ανοίγματα σε εθνικά ζητήματα, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός πως ετοιμάζονται να προσφέρουν στην Αλβανία του Edie Rama, μια «συμφωνία- πακέτο» για το σύνολο των Ελληνο- Αλβανικών θεμάτων.

Υπάρχουν πράγματι ζητήματα στις Ελληνο-Αλβανικές σχέσεις που δημιουργούν εστίες μικρής ή μεγαλύτερη έντασης τα τελευταία 40 χρόνια, από την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος των Hodja και Alija. Ζητήματα που είχαν να κάνουν με το «εμπόλεμο» στις επίσημες σχέσεις των δυο χωρών, την επίσημη διμερή αναγνώριση των συνόρων, την αναγνώριση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, τα στρατιωτικά νεκροταφεία των Ελλήνων πεσόντων στη διάρκεια της Ιταλό-Αλβανικής επίθεσης του 1940, την κατάσταση της εθνικής Ελληνικής μειονότητας και όσων απορρέουν εξ αυτής.

Υπάρχει και μια σειρά τεχνικών θεμάτων όπως η αναγνώριση ορισμένων επισήμων Αλβανικών εγγράφων, οι περιουσίες στις δυο πλευρές των συνόρων για Αλβανούς και Έλληνες υπηκόους, η από κοινού αντιμετώπιση της «ιστορίας» της περιοχής και των δυο λαών, η εκπαίδευση των Αλβανοπαίδων στην Ελλάδα, κλπ.

Ο Νίκος Κοτζιάς, ο ειδικός στο ξεπούλημα, αν κρίνουμε από τη συμφωνία των Πρεσπών, αναμφισβήτητα είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να πείσει τον αδαή πρωθυπουργό, πως το καλύτερο που έχουν να κάνουν, είναι ορισμένες «μικρές παραχωρήσεις» προκειμένου να πάρουν αντιστοιχίες μεγάλες από τις γειτονικές μας χώρες, που καίγονται να πάρουν »πράσινη κάρτα» για την ΕΕ.

Δυστυχώς για εκείνους, κυρίως για τους Έλληνες, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ανέμεναν. Για τη «συμφωνία των Πρεσπών» έχουν ήδη αναδειχθεί οι ζημιογόνες θέσεις που υπέγραψαν και κινδυνεύουμε σε περίπτωση έγκρισής τους από τα Κοινοβούλια των δυο χωρών, να υφιστάμεθα στο μέλλον.

Για την προωθούμενη συμφωνία με την Αλβανία όμως, τα αράγματα είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα, καθώς όλες οι πληροφορίες τόσο από ορισμένο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζει κάποια σημεία μιας και ενεπλάκησαν τα υπουργεία τους, όσο και από το υπουργείο Εξωτερικών, γιατί δείχνουν ότι βαδίζουν σε σοβαρές μεταβολές όχι μόνο συνοριακού χαρακτήρα (σε στεριά και θάλασσα) αλλά και σε παραχωρήσεις, δημιουργώντας νέες συνθήκες για την παραμονή στη χώρα μας άνω των 600.000 Αλβανών υπηκόων, αλλά και για τον τρόπο που οι συνοριακές διευθετήσεις οδηγούνται.

Φυσικά ο Johannes Hahn, είχε δίκιο σε όσα είπε. Δεν φτάνει η συμφωνία, που λίγο –πολύ γνωρίζει τι περιέχει – μιας κι ενημερώθηκε στο τελευταίο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ- αλλά όπως υπογράμμισε απαιτείται και η μεταβολή της νοοτροπίας των πολιτών για να δεχθεί ο Ελληνικός Λαός αυτό που του …ετοιμάζεται!

Η κυβέρνηση αποφάσισε μόνη της κι απομονωμένη από το σύνολο των Ελληνικών πολιτικών δυνάμεων, να προχωρήσει στην αντιμετώπιση των Εθνικών θεμάτων. Η καθυστέρηση της υπογραφής της συμφωνίας με την Αλβανία, όπως παραδέχεται και η ίδια οφείλεται στην ισχυρή αντίδραση των Μακεδόνων, που μετέτρεψαν τις περιοχές της χώρας πάνω από τη Λάρισα σε περιοχές «non grata» για τα στελέχη, βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν γρήγορα δεν μεταβάλλει στάση, δεν συζητήσει με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, αν δεν διορθώσει ορισμένες επιλογές της «γρήγορης διαπραγμάτευσης» του Ν. Κοτζιά, το σύνολο των κυβερνητικών εκπροσώπων δεν θα μπορεί να πλησιάσει ούτε την Άρτα, περιοχή απ’ όπου κατάγεται ο πρωθυπουργός…πηγη

Όσο για τα ξένα μπράβο, αγκαλιές και φιλιά ας στοχαστούν τον Σολωμό

Μοναχή το δρόμο επήρες, εξανάλθες μοναχή·
δεν είν’ εύκολες οι θύρες εάν η χρεία τες κουρταλεί.

‘Αλλος σου έκλαψε εις τα στήθια, αλλ’ ανάσαση καμμιά·
άλλος σου έταξε βοήθεια και σε γέλασε φρικτά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.