ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

ΧΕΡΣΑΙΑ ΙΣΧΥΣ

 

ΧΕΡΣΑΙΑ ΙΣΧΥΣ

Η Ελλάδα έχει χερσαία έκταση 131.957 τ.χλμ. και χερσαία σύνορα μήκους 1.181 χλμ., εκ των οποίων τα 203 χλμ. με την Τουρκία. Σε ευθεία γραμμή, η απόσταση από το δυτικότερο ως το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας είναι 992 χλμ. Η Τουρκία έχει χερσαία έκταση 770.760 τ.χλμ. και χερσαία σύνορα 2.627 χλμ. ενώ σε ευθεία γραμμή, η απόσταση από το δυτικότερο ως το ανατολικότερο άκρο της είναι 1.565 χλμ. Continue reading«ΧΕΡΣΑΙΑ ΙΣΧΥΣ»

ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ

ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ

Οι παρακάτω πίνακες περιλαμβάνουν τα κύρια οπλικά συστήματα που βρίσκονται σε υπηρεσία με το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) και το Τουρκικό Ναυτικό ή Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων (Türk Deniz Kuvvetleri KomutanlığıTDK). Τα Πολεμικά Πλοία συνοδεύονται από τον πλευρικό τους αριθμό ενώ σε αγκύλες αναφέρονται τα οπλικά συστήματα που βρίσκονται στο στάδιο της παραλαβής. Συγκεντρωτικά: Continue reading«ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ»

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ

Οι παρακάτω πίνακες περιλαμβάνουν τα κύρια οπλικά συστήματα που βρίσκονται σε υπηρεσία με την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) και την Τουρκική Αεροπορία ή Διοίκηση Αεροπορικών Δυνάμεων (Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı: THK). Οι πίνακες όπλων αέρος-εδάφους και βομβών της ΤΗΚ δεν αντιπροσωπεύουν το πραγματικό απόθεμα αλλά εκτιμώμενα μεγέθη βάσει των αρχικών συμβάσεων προμηθειών. Συγκεντρωτικά: Continue reading«ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ»

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Mε την στρατιωτική εισβολή και την εφαρμογή πολιτικής εποικισμού στο κατεχόμενο τμήμα της νήσου, η Τουρκία έκανε το πρώτο βήμα στον στρατηγικό της στόχο για έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου. Οι ελεύθερες περιοχές τελούν υπό την απειλή ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων που αφενός έχουν την δυνατότητα εξαπόλυσης αιφνιδιαστικής επιθετικής ενέργειας και απόκτησης πλεονεκτημάτων εντός μικρού χρονικού διαστήματος αφετέρου ασκούν ψυχολογική βία κατά του Ελληνισμού της Κύπρου προς εξυπηρέτηση των πολιτικών στόχων της Τουρκίας. Continue reading«ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»

ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Αμυντικές Δαπάνες είναι το σύνολο των δαπανών για την απόκτηση και διατήρηση στρατιωτικής ισχύος. Οι Αμυντικές Δαπάνες μπορούν να υποδιαιρεθούν σήμερα σε τρεις κύριες κατηγορίες: Continue reading«ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ»

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ

Το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 οδήγησε σε ευρύτατες παρεμβάσεις στο εσωτερικό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK), η φυσιογνωμία των οποίων αναμένεται να μεταβληθεί μακροπρόθεσμα με την εισαγωγή του ισλαμικού στοιχείου. Οι παρεμβάσεις αυτές υλοποιούνται με την επιβολή του «Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης» που επιτρέπει την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων βάσει του άρθρου 120 του Τουρκικού Συντάγματος και θέτουν τις TSK υπό πλήρη πολιτικό έλεγχο, απομειώνοντας δραστικά τον κίνδυνο εκδήλωσης μελλοντικών προσπαθειών ανατροπής του ισλαμικού καθεστώτος. Continue reading«ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ»

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Η Ασφάλεια Πτήσεων και Εδάφους (ΑΠΕ) αποτελεί σημείο αναφοράς για το επίπεδο αποτελεσματικότητας και επαγγελματισμού του προσωπικού ενός στρατιωτικού οργανισμού και ταυτόχρονα πρόκληση για τη διατήρηση της μαχητικής ικανότητας και ισχύος, δεδομένων του κόστους των πάσης φύσεως ατυχημάτων τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος, το δυσαναπλήρωτο ανθρώπινο δυναμικό καθώς και το υψηλό κόστος απόκτησης νέων αεροσκαφών και λοιπών μέσων. Λόγω της φύσης των μέσων που χρησιμοποιούν, της επικινδυνότητας και της δυσκολίας των επιχειρησιακών αποστολών που διεξάγουν, οι στρατιωτικοί οργανισμοί παρουσιάζουν ετησίως δείκτη αεροπορικών ατυχημάτων. Continue reading«ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.