Καταργούν κυριαρχικές αρμοδιότητες: Οι Τούρκοι έσωσαν μετανάστες στην καρδιά του Αιγαίου!

Σε επιχείρηση ντε φάκτο κατάργησης των ελληνικών κυριαρχικών αρμοδιοτήτων στο Αιγαίο εξελίχθηκε η άσκηση Έρευνας και Διάσωσης της Τουρκίας στην καρδιά του Αιγαίου.

Όπως ανακοίνωσαν κατόπιν εορτής οι τουρκικές αρχές, στην διάρκεια της άσκησης, η Τουρκία διέσωσε αριθμό  μεταναστών, εντός της περιοχής που η Έρευνα και Διάσωση αποτελεί κυριαρχική αρμοδιότητα της Ελλάδας.

Με την άσκηση Έρευνας και Διάσωσης Deniz Aslani 2018 η οποία σύμφωνα με τον σχεδιασμό επικαλύπτει σε όλη την έκταση της την ελληνική περιοχή ευθύνης (Search and Rescue Region), η Τουρκία ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι μέχρι το μέσο του Αιγαίου, εκεί που φθάνουν δηλαδή οι καταρχήν διεκδικήσεις  της, η άσκηση αρμοδιοτήτων όπως αυτή της SAR ανήκει στην ίδια, ακόμη κι  αν με τέτοιες πρωτοβουλίες εγκλωβίζονται ελληνικά νησιά εντός περιοχής (υποτιθέμενης) τουρκικής κυριαρχίας.

Σε αυτή την περιοχή του Αιγαίου έγινε η τουρκική άσκηση. Κυριολεκτικά στην καρδιά του Αιγαίου…

Στην διάρκεια της Άσκησης (NAVTEX 0556/18), σύμφωνα  με την τουρκική ακτοφυλακή, 275 παράνομοι μετανάστες  διασώθηκαν σε έξι διαφορετικά περιστατικά  στο Αιγαίο, από δυνάμεις που συμμετέχουν από τον Στρατό, το Ναυτικό, την Αεροπορία, την Ακτοφυλακή άλλα και μονάδες των Μεταφορών των Επικοινωνιών και των θαλάσσιων υποθέσεων.

Η άσκηση τελικά κάθε άλλο παρά αποδείχθηκε τυχαία, καθώς έτυχε να διασωθούν τόσοι μετανάστες, αν και φυσικά κάνεις δεν μπορεί  να αποκλείσει το ενδεχόμενο ότι οι τουρκικές αρχές σε συμπαιγνία με τους δουλεμπόρους  έστησαν αυτό το «ρεύμα» προς την Ελλάδα…πηγη

 

One Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.