Μετά τα F-16, η ώρα των Mirage 2000

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη
lsblav@gmail.com/ Facebook: leonidas.blaveris

Κομμάτι από την πίτα των εξοπλιστικών διεκδικούν τώρα και οι Ευρωπαίοι – Το Μαξίμου δίνει στους Γάλλους διακρατική συμφωνία για εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών.

Ελάχιστες εβδομάδες μετά την πανηγυρική ανακοίνωση, δια στόματος του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ απο τον Λευκό Οίκο, της συμφωνίας για την αναβάθμιση των F-16 που διατηρεί στον στόλο της η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, έρχεται στην Αθήνα πλέον ένα “ισοδύναμο τετελεσμένο” προς όφελος της γαλλικής, άλλα και τις ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας: Η σύμβαση εν συνεχεία υποστηρίξεως των γαλλικής κατασκευής μαχητικών Mirage 2000 και η παραγγελία 12 εκπαιδευτικών αεροσκαφών από την Γερμανία ή άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση Τσίπρα λύνει το ζήτημα του κλίματος δυσαρέσκειας που εκδηλώθηκε στο Παρίσι για όσα προέκυψαν στην Ουάσιγκτον, παρά το γεγονός οτι αυτό διαψεύσθηκε με κατηγορηματικό τρόπο από το Μαξίμου. Αποτέλεσμα ειναι να εξαντλούνται σε αυτές τις αναβαθμίσεις τα περιθώρια για τα επόμενα χρόνια, χωρίς η Ελλάδα να κατορθώνει να διατηρήσει ούτε μια αναλογία 3 προς 10. Αλλά τέτοιου τύπου προσεγγίσεις αποτελούν για τη κυβέρνηση δευτερεύοντα ζητήματα μπροστά στην αναγκαιότητα να ειναι -πολιτικά- θετικά αποδεκτή μέσω παροχής κονδυλίων ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού.

Σύμβαση υποστηρίξεως FOS

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η Πολεμική Αεροπορία ενέταξε στο οπλοστάσιο της 40 Mirage 2000 EGM/BGM. Στη δεκαετία του 2000, προχώρησε στην αγορά 15 πιο σύγχρονων μαχητικών της έκδοση Mirage 2000-5 Mk.2 και στην αναβάθμιση σε επιπεδο “-5” δέκα από τα υπάρχοντα “απλά” Mirage 2000. Σήμερα διαθέτει 18 “απλά” Mirage 2000 EGM/BGM, ενεταγμένα στην 332 Μοίρα Παντός Καιρού (332 ΜΠΚ), και 25 αναβαθμισμένα Mirage 2000-5, ενεταγμένα στην 331 ΜΠΚ.

 

Το πρόβλημα με τα Mirage την τελευταία πενταετία ειναι ότι οι προβλέψεις του λεγόμενου “νόμου Βενιζέλου” για αγορές ανταλλακτικών ειναι τόσο περίπλοκες που ουσιαστικών έχουν οδηγήσει στη… μη αγορά ανταλλακτικών, αν και υπάρχουν τα χρήματα, με αποτέλεσμα το ένα μετά το άλλο τα Mirage να τίθενται εκτός ενεργείας από έλλειψη ανταλλακτικών.

Όπως διευκρίνισε ο αρχηγός ΓΕΑ στους στρατιωτικούς συντάκτες, πρόκειται για την υπογραφή σύμβασης “εν συνεχεία υποστηρίξεως” (“Follow-on-Support”/FOS) ενώ πρόσθεσε και ότι όλα τα απαιτούμενα κονδύλια ειναι διαθέσιμα στους ετήσιους προϋπολογισμούς του ΓΕΑ, καθώς δεν έχουν εισέτι χρησιμοποιηθεί. “Ο σχετικός διαγωνισμός βγήκε τρεις φορές άγονος, λόγω προβλημάτων με την υπάρχουσα νομολογία” τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: “Συζητήσαμε με τους Γάλλους στο φετινό “Le Bourget” όπου και επιδιώχθηκε νέα οδός προσέγγισης δια της συμφωνίας-πλαισίου, που θα μετεξελιχθεί σε διακρατική συμφωνία, η οποία θα υπογραφεί από την ΓΔΑΕΕ και την αντίστοιχη γαλλική DGA. Δεν έχουν μεγάλη εμπειρία με παρόμοιες συναλλαγές στη Γαλλία, αλλά έχουν προχωρήσει πολύ θετικά οι συνομιλίες”.

Σύμφωνα με αυτή τη λύση, προβλέπεται η εμπλοκή τριών εταιρειών που υποστηρίζουν το Mirage 2000 (Dassault/άτρακτος, Safran/κινητήρας, Thales/ηλεκτρονικά) μέσω διακρατικής συμφωνίας. Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται η ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των δύο πλευρών (ΓΔΑΕΕ, DGA, εταιρείες, Διοίκηση Αεροπορικού Υλικού) για τις τελικές συζητήσεις, ενώ έχει προηγηθεί η δημιουργία πλαισίου εκ του μηδενός που απαίτησε επτάμηνη προετοιμασία από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Πολεμικής Αεροπορίας. Ελπίζεται ότι η υπογραφή της συμφωνίας πλαισίου με διάρκεια 4-5 ετών θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση έναρξη ροής ανταλλακτικών στην Π.Α.


Επίσης τα προβλήματα υποστηρίξεως που υπήρχαν με τα ραντάρ των Mirage 2000 EGM/BGM έχουν πλέον επιλυθεί, ενώ ενδεικτικό της αποτελεσματικότητος των εργασιών που έγιναν από το τεχνικό προσωπικό της Π.Α. ειναι ότι η απόδοση τους χαρακτηρίζεται από τους ιπτάμενους ως αρίστη και ανάλογή με αυτή όταν αποκτήθηκαν καινούργια, σύμφωνα πάντα με τον αρχηγό, ενώ πολλάκις καθηλώνονταν αεροσκάφη από συστήματα… πεδήσεως (τα “τακάκια” των αεροσκαφών)!

Τονίστηκε ότι δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή κανένα θέμα εκσυγχρονισμού των Mirage-2000 EGM/BGM, με το ενδιαφέρον της Π.Α. να εστιάζεται αποκλειστικά στην αποκατάσταση των διαθεσιμοτήτων για πτητική εκμετάλλευση, προκειμένου να αξιοποιηθεί στο έπακρο η δυνατότητα βολής των βλημάτων “Κρουζ” SCALP-NG (331 ΜΠΚ) και των βλημάτων αέρος-εναντίον πλοίων επιφανείας Exocet, που δεν έχουν άλλα αεροσκάφη του ελληνικού οπλοστασίου.

Διαγωνισμός για 12 ελικοφόρα – εκτίμηση κόστους 7.500.000 €

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται διαγωνισμός για την απόκτηση 12 εκπαιδευτικών ελικοφόρων αεροσκαφών για την αντικατάσταση των T-41D (τύπου Cessna) που επιχειρούν από το 1969 στο πλαίσιο της 360 Μοίρας Αρχικής Εκπαιδεύσεως (360 ΜΑΕ) της Σχολής Ικάρων, συνολικού κόστους 7500000 ευρώ, θέμα που απασχολεί καιρό τώρα την Πολεμική Αεροπορία. Το “πακέτο” περιλαμβάνει 12 αεροσκάφη, πλήρη εκπαίδευση, αρχικό FOS για 2 χρόνια, εξομοιωτή πτήσης και σύστημα επίγειας εκπαίδευσης GBTS. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο διαγωνισμοί που κηρύχθηκαν άγονοι για νομικής φύσης θέματα και ο διαγωνισμός έχει επαναπροκηρυχθεί. Για το πρόγραμμα αυτό έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον γερμανική και έτερη απο αλλη χώρα της Ε.Ε., μη κατονομαζόμενη.
Πηγή: Εφημερίδα “Παραπολιτικά”. Ημερομηνία δημοσίευσης 4 Νοεμβρίου 2017.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.