Κάνει λάθος όποιος πιστεύει οτι η Τουρκία δεν θα …Απαντήσει στην ΑΟΖ της Κύπρου!

*

Όποιος σε Ελλάδα και Κύπρο πιστεύει οτι η Τουρκία δεν θα απαντήσει. κάνει μεγάλο λάθος …Το πόσο μεγάλο θα είναι αυτό το λάθος θα εξαρτηθεί απο τις εξελίξεις !

Η Τουρκία ψάχνει εναγωνίως να βρει να νοικιάσει ή να αγοράσει πλωτή εξέδρα Γεωτρήσεων σε Αγγλία ,Νορβηγία και Βέλγιο και αυτό θα συμβεί άμεσα!

Αν κάποιος πιστεύει οτι όταν την τοποθετήσει  στα Τεμάχια  της Κυπριακής ΑΟΖ που πιστεύει η ίδια οτι είναι των Τ/Κ και την προστατέψει με πολεμικά Σκάφη, οτι οι Σύμμαχοι της Κύπρου θα τρέξουν να προστατέψουν την ΑΟΖ της Κύπρου …Μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου !

Η Χθεσινή παράταση της 3ημηνης της Έκτακτης Ανάγκης στην Τουρκία και η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου της Τουρκίας να προστατεύσει το ΑΕΡΙΟ ,δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

Η Τουρκία ακολουθώντας τελικά την πρακτική προκλήσεων που ακολούθησε και στις προηγούμενες τέσσερις γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ εξέδωσε αργά χθες το βράδυ παράτυπη Navtex, για «σεισμογραφικές έρευνες» με το Μπαρμπαρός νοτιοδυτικά της Πάφου.

Η περιοχή που «δεσμεύτηκε» ξεκινά παράλληλα με τον άξονα Πάφος – Πισσούρι και σε απόσταση 14 ναυτικών μιλίων από τις ακτές και εκτείνεται δυτικά και νότια. Πρόκειται για περιοχή με μήκος 95 χιλιομέτρων και πλάτος 85 χιλιομέτρων…Σύμφωνα με τον (Φ) της Κύπρου!

Οι έρευνες σύμφωνα με την παράτυπη ειδοποίηση θα ολοκληρωθούν στα μέσα Δεκεμβρίου.Η περιοχή της δέσμευσης καλύπτει τμήματα των τεμαχίων 1,6 και 7.

*Στον χάρτη που φαίνεται: 
1 – Η περιοχή δέσμευσης
2 -Η θέση του Μπαρμπαρός
3 -Το σημείο της γεώτρησης στο Ονισήφορος
4 Το σημείο της γεώτρησης στο Ζορ…πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.