Όταν η πολιτική χυδαιότητα γίνεται καθημερινή πρακτική

Η ζέστη κτυπάει 45άρια και ο υπουργός Πολάκης έχει αποφασίσει να το τερματίσει. Χτες με ανάρτηση στο Facebook ανακοίνωσε προς τους πολιτικούς του αντιπάλους: «Όχι Κολομβία, Σοβιετία θα σας κάνουμε φιλελέδες και συνοδοιπόροι του Κυριάκου». Το «μήνυμα» συνοδευότανε και από μία φωτογραφία εμπνευσμένη από την εκτόξευση του ελληνικού δορυφόρου στο διάστημα. Μεγαλεία!

Είναι φανερό ότι η ψήφος εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον έξαλλο υπουργό του, έχει μεταφέρει τον κ. Πολάκη σε άλλη σφαίρα. Ο συμβολισμός της φωτογραφίας που δημοσίευσε σχετίζεται – πιθανότατα- με την ψυχική του ανάταση. Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό που συμβαίνει στον κ. Πολάκη. Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο πρώτος Αριστερός πρωθυπουργός της χώρας, στηρίζει σε τέτοιον βαθμό τον κ. Πολάκη που είναι σαν να λέει προς όλους ότι οι δυο τους έχουν μία πολύ στενή σχέση. Σαν να λέμε ότι είναι αυτοκόλλητοι.

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η έλλειψη σεβασμού στους Θεσμούς θυμίζει άλλες καταστάσεις.  Παρακολουθούμε εμβρόντητοι τον πλήρη εξευτελισμό της δημόσιας ζωής. Αυτό που συμβαίνει έχει ανεξίτηλη την σφραγίδα του κ. Τσίπρα. Ο κ. Πολάκης είναι απλά μία από τις «φωνές του Μαξίμου».

Οι άνθρωποι αυτοί ευαγγελίζονται κάποιου είδους συναίνεση; Πως την εννοούν, δηλαδή; Τι έχουν να πουν σχετικά όσοι από τον επιχειρηματικό κόσμο ή από την «παραδοσιακή  Δεξιά» επιμένουν να στηρίζουν τον κ. Τσίπρα; Για πόσο ακόμη θα ανέχονται τους Πολάκηδες και τις πρακτικές τους;…Θανάσης Μαυρίδης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.