Προκαλεί η Τουρκία – Δεσμεύει το μισό Αιγαίο με NAVTEX

– Προκαλεί με κάθε τρόπο η Τουρκία σε καθημερινή βάση!
– Δέσμευσε σχεδόν όλο το Αιγαίο για άσκηση από σήμερα έως και τις 3 Μαϊου
– Επιμένουν ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό και επιτίθενται στον Πάνο Καμμένο χαρακτηρίζοντάς τον απαράδεκτο!

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη διπλωματικός πόλεμος μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας οι Τούρκοι κλιμακώνουν την ένταση με επίδειξη δύναμης έναντι της χώρας μας.

Η παράνομη δέσμευση περιοχών σε Ελλάδα και Κύπρο με ΝΑVTEX από την Τουρκία προϊδεάζει για μια περίοδο έντασης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Η νέα NAVTEX 424/17 που εξέδωσε η Τουρκία δεσμεύει εκτεταμένη περιοχή στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο για τη διεξαγωγή άσκησης Έρευνας και Διάσωσης (Search And Rescue-SAR) από σήμερα, 27 του μηνός έως και τις 3 Μαΐου. Διαβάστε περισσότερα στο OnAlert.gr

Τουρκικό υπεξ: Ο Καμμένος φταίει για όλα! Τον χαρακτηρίζει απαράδεκτο

Το τουρκικό μπαϊράκι για το Αιγαίο και η επικίνδυνη ρητορική που χρησιμοποιούν υπουργοί του Ερντογάν δεν κοπάζει. Η Τουρκία δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο και μάλιστα στοχοποιεί τον Έλληνα υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο. Διαστρεβλώνοντας τα πάντα ρίχνει ευθύνες στον Έλληνα υπουργό για την κλιμάκωση και την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Και ξεχνά επιδεικτικά ότι για παράδειγμα ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ήταν εκείνος που χθες αμφισβήτησε την ελληνικότητα του Αγαθονησίου!

Έτσι, μετά την χθεσινή ανακοίνωση απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ο οποίος αμφισβητούσε ευθέως την ελληνικότητα του Αγαθονησίου, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με μια ανακοίνωση που κατηγορεί για τα πάντα τον Πάνο Καμμένο!

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Οι απόψεις μας σχετικά με τις δηλώσεις και τη στάση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας που απειλούν την ειρήνη και την ηρεμία στο Αιγαίο έχουν εκφραστεί παλαιότερα και αρκετές φορές.

Η Τουρκία πάντοτε βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, το οποίο σέβεται. Από την άλλη, όπως άλλωστε έχουμε δηλώσει και προηγουμένως, υπάρχουν μια σειρά προβλημάτων μεταξύ της Ελλάδας και ημών στη θάλασσα του Αιγαίου που συνδέονται το ένα με το άλλο.

Η Τουρκία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίλυση των εν λόγω προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο και μέσω της ειρηνικής οδού. Στο πλαίσιο αυτό, είναι διαθέσιμοι και οι δίαυλοι διαλόγου που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του Αιγαίου.

Με καταγεγραμμένη τη θέση της Ελλάδας για εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου, δεν θα πρέπει να έχει κανείς να πει κάτι σε αυτό το θέμα.

Επομένως, είναι απαράδεκτες οι κινήσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας προς την κατεύθυνση της διάλυσης των προσπαθειών μεταξύ των δύο χωρών για την ενίσχυση της καλής γειτονίας, των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να δοθούν τέλος σε αυτές τις ενέργειες».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.