ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ… «ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

yunanistan-dan-bir-skandal-daha-8621505

Λίγες ώρες μόνο κράτησε η σιωπή των τουρκικών ΜΜΕ για την υπόθεση των δυο Τούρκων κομάντος που πέρασαν στο ελληνικό έδαφος από τον Έβρο ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Από σήμερα το πρωί άρχισαν το καινούργιο ανθελληνικό παραλήρημα καλλιεργώντας κιμά πολεμικής σύρραξης με την χώρα μας.

Γεγονός είναι πως η υπόθεση των δυο Τούρκων κομάντος, Halit Çetin και Fatih Arık, που μετείχαν στην ομάδα των κομάντος που είχε επιχειρήσει στο ξενοδοχείο της Μούγλας στις 15 Ιουλίου να δολοφονήσει τον Ερντογάν, έχει πάρα πολλά ερωτήματα.

  •  Το πρώτο ερώτημα που βρίσκονταν όλα αυτό τον καιρό από τον Ιούλιο του 2016 και που κρύβονταν από τις τουρκικές αρχές.
  •  Δεύτερο ερώτημα γιατί τα τουρκικά ΜΜΕ ενώ έγραφαν ότι είχαν συλλάβει όλους τους κομάντος της επιχείρησης δολοφονίας του Ερντογάν, δεν ανέφεραν κάτι για αυτούς τους δυο και ότι καταζητούνταν.
  •  Τρίτο ερώτημα, πως πέρασαν τον Έβρο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ούτε από τις τουρκικές, ούτε από τις ελληνικές αρχές.
  •  Τέταρτο, που βρίσκονταν και τι έκαναν από την Τετάρτη 15 του μηνός μέχρι την στιγμή που έγινε γνωστή η παράδοση τους στις ελληνικές αρχές και η αίτηση τους για πολιτικό άσυλο.
  •  Πέμπτο ερώτημα ποιος είναι ο δικηγόρος που τους συνάντησε κρυφά και τους εκπροσώπησε και πως ήρθαν σε επαφή μαζί του και τελευταίο, ποιοι διέρρευσαν το γεγονός στα ΜΜΕ ανάβοντας νέα φωτιά έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σίγουρα γεγονός είναι πως η υπόθεση αυτή όπως εξελίχτηκε και όπως αναμένεται να εξελιχτεί, θα αποτελέσει άλλο ένα έρισμα για αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αυξηθεί και άλλο η επιφυλακή γιατί όπως το έχουμε ξαναγράψει, μέχρι το δημοψήφισμα της 16 Απριλίου ο Ερντογάν είναι ικανός για όλα μην υπολογίζοντας ακόμα και την προοπτική διάλυσης της Τουρκιάς.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.