«Στόχος τα κοιτάσματα του Πρίνου» και όχι μόνο για την Άγκυρα ενώ συνεχώς τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το Αιγαίο

conductor_erdogan__luc_vernimmen

Η Τουρκία λιγουρεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου και ασκεί άκρως επιθετική πολιτική αποστέλλοντας πολεμικά αεροσκάφη να πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά ΣΥΝΕΧΩΣ.

Mετά τις μαζικές χαμηλές πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά που έγιναν τη Δευτέρα,  ένα τουρκικό «κατασκοπευτικό» αεροσκάφος τύπους CN-235 πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος μόλις 30(!) μέτρα (ακριβές ύψος 100 πόδια) πάνω από τη νήσο Παναγιά.

Η διχοτόμηση του Αιγαίου είναι στις πολύ άμεσες προτεραιότητες της τουρκικής κυβέρνησης και προσωπικά του Σουλτάνου Ερντογαν.

 Ένας από τους λόγους αυτής της στάσης της Άγκυρας είναι η  πρόσφατη αναβάθμιση της εκτίμησης για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην θαλάσσια περιοχή του Πρίνου «που ανέρχεται  στα 40 εκατ. βαρέλια, από 30 εκατ. που ήταν η προηγούμενη», όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος  της Energean, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής.

 

Πρόκειται για ένα «χρυσωρυχείο» για την ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία , αλλά από την άλλη πλευρά η Τουρκία «βουρλίζεται» όταν ακούει ότι οι Έλληνες εκμεταλλεύονται το Αιγαίο και θα επιδιώξουν με κάποιο πολεμικό επεισόδιο για  να «ρεφάρουν» τις εξευτελιστικές ήττες στην Συρία και την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή της Άγκυρας.

Οι  εκτιμήσεις των ειδικών επί των υδρογονανθράκων προέκυψαν από ενδελεχείς σεισμικές  έρευνες  με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει και  οι οποίες υλοποιήθηκαν στην θαλάσσια περιοχή του  στον Πρίνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο  διευθυντής της εταιρείας , η μέση ημερήσια παραγωγή πετρελαίου το 2016 ήταν 3.600 βαρέλια, τώρα κυμαίνεται στα 5.000 βαρέλια ενώ ο στόχος για το 2018 ύστερα από επενδύσεις σε νέες γεωτρήσεις είναι να αυξηθεί στα 10.000 βαρέλια ημερησίως.

Η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου σημαίνει ότι το Δημόσιο θα εισπράξει για πρώτη φορά δικαιώματα  για τη φετινή παραγωγή τα οποία εκτιμώνται σε 400.000 ευρώ.

Αυτό που εξοργίζει ακόμα πιο πολύ την Άγκυρα είναι ότι η Ελλάδα κινείται δραστήρια για υδρογονάνθρακες και στις περιοχές των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και στο Κατάκολο, με ταυτόχρονο είσοδο ξένων ενεργειακών κολοσσών, οι οποίοι θα επιδιώξουν να εδραιώσουν την παρουσία τους στην χώρα μας.

Επίσης άσχετο με αυτά τα ενεργειακά ευρήματα δεν είναι φυσικά ούτε η στάση των Γερμανών και ειδικά του Σόιμπλε ο οποίος επιδιώκει την υφαρπαγή για λογαριασμό της χώρας του,  των τεράστιων ελληνικών κοιτασμάτων σε αυτές τις περιοχές τα οποία ήταν γνωστά από την εποχή της κατοχής της Ελλάδος  από του ναζί.

Πληροφορίες από Έλληνες και ξένους αναλυτές κάνουν λόγο για επίσπευση του σχεδίου πρόκλησης της Ελλάδος από την Τουρκία ειδικά μετά την δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη , διότι ο σκοπός των Τούρκων ανεξαρτήτως κυβερνήσεων ήταν , είναι και θα είναι η διχοτόμηση του Αιγαίου…πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.