Ακόμη και 79χρονος δικηγόρος μεταφέρει την έδρα του εκτός Ελλάδος

04-07-15-605x354

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ από την μαζική φυγή των ελληνικών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών από την Ελλάδα. Καθημερινά κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις και μεταφέρονται εκτός Κολομβίας των Βαλκανίων.

Κεντρικά ξενοδοχεία πόλεων όπως η Αθήνα, ο Πειραιάς, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη είναι γεμάτα με Κυπρίους, Αγγλους, Βούλγαρους και Ολλανδούς δικηγόρους και λογιστές οι οποίοι ενημερώνουν τους υποψηφίους πελάτες τους για την μεγάλη απόδραση από το Αουσβιτς των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Σε καφέ του Πειραιά  συνάντησα 79χρονο δικηγόρο ο οποίος μεταφέρει την έδρα του στην Κύπρο.

Οσα χρόνια κι αν μου επιτρέψει ο Θεός να ζήσω δεν θα ήθελα να τα ζήσω πλέον στην Ελλάδα, ούτε να πληρώσω άλλους φόρους σ΄αυτό το διεφθαρμένο κράτος που μόνο να φορολογεί γνωρίζει…

Στο ίδιο μήκος κύματος και γυναίκα συνάδελφός του η οποία εγκαταλείπει την Ελλάδα στην ηλικία των 68 χρόνων.

-Μεταφέρω κι εγώ την εταιρία μου στην Ολλανδία η οποία για τα εκτός Ολλανδίας έσοδα έχει σχεδόν μηδενικό φορολογικό συντελεστή. Μόνο ότι τιμολογείς εντός Ολλανδίας θα πληρώνεις 25%. Δεν έχει καμμία σχέση δηλαδή με την ελληνική κόλαση. Σ΄αυτό εδώ το κράτος μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ζωή…

Την ίδια άποψη για το ελληνικό δημόσιο έχει και ιδιοκτήτης μικρής εξαγωγικής επιχείρησης ο οποίος κι αυτός μεταφέρει την έδρα του εκτός Ελλάδος.

Κι ενώ οι επιχειρηματίες εγκαταλείπουν την Ελλάδα του Κατρούγκαλου ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρέντσι κάνει το αυτονόητο για να διασώσει τη χώρα του από τα Μνημόνια: Διώχνει με τις κλωτσιές τους Ιταλούς Δημοσίους Υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την DW ευρύτατες μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο σχεδιάζει η κυβέρνηση Ρέντσι παρά την πτώση της δημοτικότητας του ιταλού πρωθυπουργού. Μεταξύ των σκληρών μέτρων που εξετάζονται είναι και η κατάργηση της μονιμότητας των ΔΥ.

Ο Ματέο Ρέντσι δεν εννοεί να κάνει πίσω. Παρά τα προβλήματα δημοτικότητας και την ανοδική πορεία του κινήματος «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο ο ιταλός πρωθυπουργός συνεχίζει να προωθεί τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που αποκάλυψε η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα οι ιταλοί δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να χάσουν πολλές από τις μέχρι τώρα σταθερές τους.

Το σχέδιο της κυβέρνησης καταργεί, πρώτα απ’ όλα, την αυτόματη αύξηση του μισθού. Κάθε χρόνο τα τρία εκατομμύρια ιταλών δημοσίων υπαλλήλων θα αξιολογούνται από τους ανώτερούς τους και μόνον για το 20% των εργαζομένων θα εγκρίνεται μια μικρή αύξηση αποδοχών.
Η κυβέρνηση Ρέντσι, όμως, εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει οριστικά και το καθεστώς της μονιμότητας: κάθε χρόνο θα πρέπει να ανακοινώνεται στα διάφορα υπουργεία ποιοι εργαζόμενοι κρίνονται υπεράριθμοι βάσει της οικονομικής κατάστασης και των διοικητικών απαιτήσεων. Θα μετατίθενται σε άλλη υπηρεσία ή θα μπαίνουν σε διαθεσιμότητα με το 80% του μισθού- για δυο χρόνια;

Αν μέσα στο διάστημα αυτό δεν βρεθεί μια άλλη θέση (ακόμη και με μείωση δικαιοδοσιών και μισθού) θα πρέπει να αποφασίζεται υποχρεωτικά η απόλυσή τους. Yποθετικά, η δυνατότητα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται ήδη από τους ισχύοντες κανονισμούς, οι οποίοι, όμως μέχρι τώρα δεν έχουν εφαρμοσθεί.

Ουσιαστικά υπάρχει η πρόθεση να εξομοιωθούν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των δημοσίων υπαλλήλων με εκείνες των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με την Κοριέρε Ντέλα Σέρα o Ματέο Ρέντσι προτίθεται να περάσει τον νέο νόμο από το Κοινοβούλιο χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τα συνδικάτα. Η τελική ψήφιση προβλέπεται για τον Σεπτέμβριο ή το πολύ για τις αρχές του 2017…πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.