Δύσκολες μέρες είτε έρθει, είτε δεν έρθει η συμφωνία

a230c4aa42881bbf5fd6c4caa5568247Αυτό που είπε ο Τσίπρας στην Le Monde είναι αλήθεια. Αδιάλλακτοι εμφανίζονται πλέον οι δανειστές οι οποίοι σηκώνουν συνεχώς τον πήχη των απαιτήσεών τους. Θέλουν να επιβάλλουν μέτρα τα οποία είναι εξουθενωτικά, θέλουν να αποστερήσουν από τους Έλληνες πολίτες το δικαίωμα να εκλέγουν την κυβέρνηση της επιθυμίας τους και το πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας.

Αυτό βέβαια όπως λέει ο Έλληνας Πρωθυπουργός και έχει δίκιο, σημαίνει κατάργηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη και την σπρώχνει έξω από τις ιδρυτικές της αξίες οδηγώντας την αργά η γρήγορα σε διάσπαση.

Πιστεύω ότι έρχονται πολύ δύσκολες μέρες. Είτε επιτευχθεί η συμφωνία είτε όχι μας την έχουν στημένη. Την έχουν στημένη στην αριστερή κυβέρνηση και επιδιώκουν την ταχύτατη πολιτική φθορά της. Αυτή είναι η αλήθεια είτε την βλέπεις με δεξιό μάτι είτε με αριστερό. Μου θυμίζει αρκετά τη διάλυση της Ε.Δ.Α. μετά την άνοδό της στο 25% του εκλογικού σώματος.

Μπορεί να υπογράψουμε μικρή ή μεγάλη συμφωνία, μπορεί να έρθει καινούριο μικρό ή μεγάλο μνημόνιο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα έρθουν και καλύτερες μέρες. Οι ξένοι που εφαρμόζουν το Δόγμα του Σοκ στην Ελλάδα μας θέλουν με μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας, κοινωνικές παροχές Υεμένης, τιμές προϊόντων Ελβετίας και Λουξεμβούργου και φόρους Σουηδίας!

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι όχι μόνο θέλουν να μπλέξουν τον Τσίπρα και την κυβέρνηση, αλλά θέλουν να δημιουργήσουν όξυνση στα Εθνικά μας θέματα με τριβές και διενέξεις με τους μη φιλικούς γείτονες. Η Αλβανία θα εντείνει την πίεση με καθοδήγηση της Τουρκίας και όχι μόνο. Τα Σκόπια θα ζητήσουν άμεση λύση του προβλήματος με το όνομα «Μακεδονία» και η Τουρκία μετά τις εκλογές θα εκτονώσει διάφορα ορατά εσωτερικά προβλήματά της, πιέζοντας στον χώρο του Αιγαίου και της Θράκης. Ο Τσίπρας θα κληθεί να πει «ναι» μαζί με τον Αναστασιάδη και σε έναν «Κόφι Ανάν 2».

Όλο αυτό το σκηνικό και κυρίως η οικονομική δυσπραγία μειώνει την Εθνική αντίσταση, την ισχύ της Ελληνικής διπλωματίας και αυξάνει την κοινωνική αντιπαράθεση μεταξύ εχόντων και μη εχόντων.

Πιστεύω ότι είναι καιρός να υπάρξει πολιτική και Εθνική ενότητα πριν είναι πολύ αργά…πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.